Cepti ziedkāposti attēls
Foto: DALL-E

Cepti ziedkāposti

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Vienkārša un ātra recepte gardiem ceptiem ziedkāpostiem ar kraukšķīgu garoziņu un bagātīgu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1 gab. Ziedkāposti
3 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
50 g Parmezāna siers
2 tējk. Svaiga pētersīļa lapas
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
2
Nomazgā ziedkāpostu un sadali to mazākos gabaliņos (florets).
3
Liec ziedkāpostus lielā bļodā, pievieno olīveļļu, sāli un piparus. Labi samaisi, lai visi gabaliņi būtu pārklāti ar eļļu un garšvielām.
4
Izklāj ziedkāpostus uz cepešpannas, veidojot vienu kārtu.
5
Cep cepeškrāsnī 25-30 minūtes, līdz ziedkāposti ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.
6
Izkārto ceptos ziedkāpostus uz šķīvja, pārkaisi ar rīvētu Parmezāna sieru un svaigu pētersīli.
7
Pasniedz uzreiz kā vieglu pamatēdienu vai piedevu.
8
Mmm...