Svētku galds vienmēr bijis daļa no latviešu identitātes. Katrs gadsimts, katrs gadalaiks un svētki atstājuši savas garšas un smaržas, kas vēl šodien parādās mūsu virtuvēs. Ielūkosimies, kā mainījusies latviešu svētku ēdienu tradīcija — no senlaikiem līdz mūsdienām.
Rasols — vai tomēr rosols? Šis jautājums uzrodas gandrīz katru reizi, kad svētku galdā parādās bļoda ar krāsainu, majonēzē iemīcītu salātu klasiku. Dažiem tas ir “rasols”, citiem “rosols”, bet patiesībā abi vārdi atspoguļo vienu un to pašu ēdienu ar senām saknēm un nedaudz mainīgiem akcentiem laikā un vietā.
Rieksti ir ne tikai garšīgi un kraukšķīgi, bet arī viens no vērtīgākajiem dabiskiem superēdieniem. 22. oktobris visā pasaulē tiek svinēts kā Starptautiskā riekstu diena – lieliska iespēja atklāt, cik daudz garšas, vērtības un enerģijas slēpjas šajos mazajos, bet vērtīgajos dabas brīnumos. Vai zināji, ka dažus riekstus cilvēki ēd jau tūkstošiem gadu? Šajā rakstā uzzināsi interesantus faktus, saņemsi padomus par uzglabāšanu, ēšanu un radošiem veidiem, kā tos iekļaut savā ikdienas ēdienkartē.
Uzzini, kā radies Helovīns, kā šos svētkus svin citās valstīs un kādas filmas izvēlēties tumšajam oktobra vakaram. Šeit atradīsi interesantus faktus, tradīcijas un idejas no visas pasaules.