Karamelizētas mandeles attēls
Foto: Gemini

Karamelizētas mandeles

cepu.lv

25 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Ātri pagatavojamas karamelizētas mandeles ar medus un kanēļa pieskaņu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
300 g Mandeles
1.5 ēd. k. Medus
1 ēd. k. Izkausēts sviests vai eļļa
1 tējk. Kanēlis
1 šķipsna/s Sāls
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
2
Izklāj cepešpannu ar cepampapīru.
3
Lielā bļodā sajauc mandeles ar medu, izkausētu sviestu vai eļļu, kanēli un šķipsnu sāls, līdz visas mandeles ir vienmērīgi pārklātas.
4
Izklāj mandeles vienā kārtā uz sagatavotās cepešpannas.
5
Cep cepeškrāsnī 12-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mandeles ir zeltaini brūnas un karamelizētas.
6
Izņem mandeles no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Tās kļūs kraukšķīgas, kad atdzisīs.
7
Pasniedz karamelizētās mandeles kā uzkodu vai desertu.
8
Mmm...