Krēmīgā vistas pasta ar spinātiem un saulē žāvētām tomātēm attēls
Foto: DALL-E

Krēmīgā vistas pasta ar spinātiem un saulē žāvētām tomātēm

cepu.lv

40 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet garšīgu un krēmīgu vistas pastu ar spinātiem un saulē žāvētām tomātēm, kas ir ideāli piemērota ātrai vakariņai vai pusdienām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pasta un vista
300 g Pasta (penne vai fusilli)
400 g Vistas fileja
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Mērce
100 g Svaigi spināti
50 g Saulē žāvētie tomāti
200 ml Krējums
50 g Parmezāna siers
2 gab. Ķiploka daiviņas
Pagatavošana
1
Uzvāriet pastu sālītā ūdenī saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma, līdz tā ir al dente. Nokāš un atstāj malā.
2
Sagrieziet vistas fileju mazos gabaliņos. Pannā uzkarsējiet olīveļļu un apcepiet vistas gabaliņus, līdz tie ir zeltaini un gatavi. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
3
Pievienojiet pannā sasmalcinātu ķiploku un saulē žāvētus tomātus, apcepiet vēl 1-2 minūtes, līdz ķiploki ir aromātiski.
4
Pievienojiet pannā spinātus un vāriet, līdz tie ir mīksti. Pēc tam pievienojiet krējumu un uzkarsējiet, lai sāk burbuļot.
5
Iemaisiet vārīto pastu un sarīvētu Parmezāna sieru. Maisiet, līdz siers ir izkusis un mērce ir vienmērīgi pārklājusi pastu.
6
Pasniedziet krēmīgo vistas pastu uz šķīvjiem, dekorējot ar papildu Parmezāna sieru un svaigu baziliku, ja vēlaties.
7
Mmm...