Malts liellopa bifšteks  ar olu attēls
Foto: DALL-E

Malts liellopa bifšteks ar olu

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis ir vienkāršs un garšīgs ēdiens, kas apvieno sulīgu liellopa gaļu ar kraukšķīgu olu virsū. Ideāls pusdienām vai vakariņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Liellopa maltā gaļa
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
4 gab. Olas
50 g Maizes drupačas
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
šķipsna šķipsna/s Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Sīpolu un ķiploku smalki sakapā. Sajauc tos ar liellopa malto gaļu, pievieno maizes drupačas, sāli un piparus. Rūpīgi samīci masu ar rokām, lai sastāvdaļas labi sajauktos.
2
No maltās gaļas masas veido četrus vienādus bifšteka formas gabalus.
3
Uzkarsē pannu ar olīveļļu. Liec bifštekus uz pannas un cep no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni un gatavi, apmēram 4-5 minūtes katrā pusē.
4
Pārliec bifštekus uz šķīvja un uz tās pašas pannas uzsit olas. Cep tās, līdz olas baltums ir sacietējis, bet dzeltenums joprojām ir šķidrs.
5
Katru bifštekku apklāj ar ceptu olu. Dekorē ar svaigu pētersīli un pasniedz karstus.
6
Mmm...