Olas vēršacs ar bekonu, tomātiem un svaigo dārzeņu salātiem attēls
Foto: DALL-E

Olas vēršacs ar bekonu, tomātiem un svaigo dārzeņu salātiem

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Ātri un vienkārši pagatavojams pamatēdiens ar kraukšķīgu bekonu, sulīgiem tomātiem un svaigiem dārzeņu salātiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
4 gab. Olas
8 gab. Bekons
2 gab. Tomāti
Svaigie dārzeņu salāti
100 g Salātu lapas
1 gab. Gurķis
4 gab. Redīsi
2 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Citrona sula
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Uzkarsē pannu uz vidējas uguns un liec bekona šķēles cepties, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pēc tam novieto tās uz papīra dvieļa, lai notecētu liekā tauki.
2
Uzkarsē citu pannu ar nelielu daudzumu olīveļļas un uzmanīgi ielauz tajā olas, lai dzeltenums paliktu vesels. Cep, līdz baltums ir sacietējis, bet dzeltenums vēl joprojām ir šķidrs.
3
Nomazgā un sagriez tomātus šķēlēs. Pasniedz tos kopā ar olām un bekonu uz šķīvja.
4
Salātiem nomazgā un saplēs salātu lapas, sagriez gurķi un redīsus plānās šķēlēs. Sajauc visu bļodā, pievieno olīveļļu, citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas.
5
Pasniedz olas ar bekonu un tomātiem kopā ar svaigiem dārzeņu salātiem.
6
Mmm...