Plānās pankūkas ar šokolādes krēmu un banāniem attēls
Foto: Pixels

Plānās pankūkas ar šokolādes krēmu un banāniem

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Gaisīgas plānās pankūkas, pasniegtas ar bagātīgu šokolādes krēmu un svaigiem banāniem - ideālas brokastis vai desertam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pankūkas
200 g Milti
500 ml Piens
3 gab. Olas
2 ēd. k. Cukurs
1 šķipsna/s Sāls
2 ēd. k. Eļļa
Šokolādes krēms
100 g Tumšā šokolāde
100 ml Saldais krējums
Dekorēšana
2 gab. Banāni
3 gab. Zemenes (ja vēlās)
Pagatavošana
1
Sajauc miltus, cukuru un sāli lielā bļodā. Pievieno sakultas olas un pakāpeniski iemaisa pienu, līdz izveidojas viendabīga masa.
2
Uzkarsē pannu uz vidējas uguns un ieziež to ar nedaudz eļļas. Lej mīklu uz pannas un cep no abām pusēm, līdz pankūkas ir zeltaini brūnas. Atkārto, līdz visa mīkla ir izcepta.
3
Pagatavo šokolādes krēmu – silda saldo krējumu, līdz tas sāk vārīties. Noņem no uguns un pievieno sasmalcinātu šokolādi, maisot, līdz tā izkūst un masa kļūst viendabīga. Protams, vieglajā versijā var izmantot jau gatavu šokolādes krēmu.
4
Nomizo un sagriež banānus šķēlēs.
5
Pasniedz pankūkas, pārlejot tās ar šokolādes krēmu un dekorējot ar banānu šķēlītēm un zemenēm.
6
Mmm...