Plaucētas olas ar avokado, kaltētiem kiršu tomātiem un franču bageti attēls
Foto: DALL-E

Plaucētas olas ar avokado, kaltētiem kiršu tomātiem un franču bageti

cepu.lv

25 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet sātīgu un vienlaikus vieglu maltīti ar plaucētām olām, avokado, kaltētiem kiršu tomātiem un kraukšķīgu franču bageti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Galvenās sastāvdaļas
4 gab. Olas
2 gab. Avokado
100 g Kaltēti kiršu tomāti
1 gab. Franču bagete
Papildinājumi
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melnie pipari
30 g Mikrozaļumi
Pagatavošana
1
Uzkarsē ūdeni katliņā līdz vārīšanās temperatūrai. Samazini uguni, lai ūdens tikai viegli burbuļotu.
2
Olas uzmanīgi iesit bļodiņā, lai dzeltenums paliktu vesels. Ar karoti izveido virpuļviesuli katliņā un uzmanīgi ieliec olu ūdenī. Plaucē 3-4 minūtes, līdz baltums ir ciets, bet dzeltenums vēl šķidrs.
3
Izņem olas ar putu karoti un liec uz papīra dvieļa, lai notecētu liekais ūdens.
4
Kamēr olas plaucējas, sagriez avokado šķēlēs un apgrauzdē franču bagetes šķēles pannā ar olīveļļu, līdz tās ir zeltaini brūnas.
5
Uz katras bagetes šķēles liec avokado šķēles, plaucētu olu un pāri pārkaisi kaltētus kiršu tomātus.
6
Pārslaki ar olīveļļu, pārkaisi ar sāli un melnajiem pipariem pēc garšas. Dekorē ar mikrozaļumiem.
7
Mmm...