1
Uzvāri lielu katlu ar ūdeni, pieber sāli un iemet spageti. Vāri līdz al dente, kā norādīts uz iepakojuma.
2
Kamēr pasta vārās, uzkarsē olīveļļu lielā pannā. Pievieno sagrieztas ķiploka daiviņas un apcep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
3
Pievieno smalki sagrieztus tomātus pannā un vāri, līdz tie kļūst mīksti un izdala sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4
Pievieno svaigi sasmalcinātu baziliku tomātu mērcē un samaisi.
5
Kad pasta ir gatava, nokās to un pievieno tomātu-bazilika mērcei pannā. Viegli samaisi, lai pasta būtu pilnībā pārklāta ar mērci.
6
Pasniedz pastu uz šķīvjiem, pārkaisi ar rīvētu Parmezāna sieru un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.