Vidusjūras salāti ar fetas sieru un olīvām attēls
Foto: Pexels

Vidusjūras salāti ar fetas sieru un olīvām

cepu.lv

15 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 0 min
3 porcija/s
Sarežģītība

Svaigi un aromātiski salāti ar Vidusjūras garšu, ideāli piemēroti vieglai maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salāti
1/2 gab. Romiešu salāti vai citi kraukšķīgi salāti
1 gab. Sarkanais saldais pipars
1/2 gab. Sarkanais sīpols
10 gab. Zaļās vai melnās olīvas
100 g Fetas siers
1 tējk. Kaltēts oregano vai svaigi timiāna zariņi
pēc garšas Sāls un svaigi malti melnie pipari
Mērce
3 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Balzamiko etiķis vai citrona sula
1/2 tējk. Medus
Pagatavošana
1
Saplūkājiet romiešu salātus gabaliņos un ievietojiet lielā bļodā.
2
Sagrieziet sarkano piparu strēmelēs un pievienojiet salātiem.
3
Plāni sagrieziet sarkano sīpolu un pievienojiet bļodā.
4
Pievienojiet olīvas un sadrupinātu fetas sieru salātiem.
5
Pārkaisiet salātus ar kaltētu oregano vai svaiga timiāna zariņiem.
6
Pagatavojiet mērci, samaisot olīveļļu, balzamiko etiķi vai citrona sulu un medu. Pārlejiet salātiem.
7
Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas un viegli samaisiet visu kopā.
8
Pasniedziet uzreiz, dekorējot ar dažiem svaigiem timiāna zariņiem.
9
Var pievienot arī pāris ķirštomātus, vārītas kvinoju vai ceptu vistas fileju, lai ēdiens būtu sātīgāks.
10
Mmm...