Zivju kroketes attēls
Foto: DALL-E

Zivju kroketes

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Kraukšķīgas un garšīgas zivju kroketes, kas lieliski sader ar skābo krējumu un kartupeļu biezeni.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Kroketes
400 g Zivju fileja
300 g Kartupeļi
1 gab. Sīpoli
2 gab. Olas
50 g Milti
100 g Rīvmaize
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
pēc garšas Eļļa cepšanai
Mērce
150 ml Skābais krējums
pēc garšas Citronu sula
pēc garšas Svaigi sakapāti dilles
Pagatavošana
1
Nomizo kartupeļus un sagriež mazos gabaliņos. Vāra tos sālsūdenī līdz mīksti, tad nokāš un atdzesē.
2
Smalki sakapā sīpolu un apcep to pannā līdz zeltaini brūnam.
3
Zivju fileju sagriež gabaliņos un sablendē līdz viendabīgai masai.
4
Bļodā sajauc sablendēto zivju masu ar atdzesētiem kartupeļiem, apceptiem sīpoliem, olām, miltiem, sāli un pipariem. Visu rūpīgi samaisa.
5
No masas veido nelielas bumbiņas un apvīļā tās rīvmaizē.
6
Uzkarsē eļļu pannā un cep kroketes no abām pusēm līdz tās ir zeltaini brūnas.
7
Pasniedz zivju kroketes ar skābo krējumu, pievienojot citronu sulu un sakapātas dilles pēc garšas. Dekorē ar citrona šķēlīti un svaigām dillēm.
8
Mmm...