Jēra burgers ar fetu un piparmētru - jogurta mērci attēls
Foto: DALL-E

Jēra burgers ar fetu un piparmētru - jogurta mērci

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis jēra burgers ar fetu un piparmētru-jogurta mērci sniedz izcilu garšu kombināciju: sulīgs jēra gaļas kotlets, krēmīga feta un atsvaidzinoša piparmētru-jogurta mērce.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Burgeri
500 g Jēra maltā gaļa
100 g Feta siers
4 gab. Burgeru maizītes
1 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Piparmētru-jogurta mērce
200 ml Grieķu jogurts
10 g Svaiga piparmētra
0.5 gab. Citrons
1 gab. Ķiploka daiviņa
Pagatavošana
1
Sagatavo piparmētru-jogurta mērci. Smalki sakapā piparmētru lapas un ķiploku. Sajauc kopā ar Grieķu jogurtu, pievieno citrona sulu un maisi, līdz mērce ir viendabīga. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
2
Jēra maltajai gaļai pievieno sāli un piparus un rūpīgi samaisi. Izveido četrus vienāda lieluma kotletus.
3
Uzkarsē pannu ar olīveļļu vidējā temperatūrā. Viegli cep kotletus apmēram 4-5 minūtes no katras puses, līdz tie ir zeltaini brūni un pilnībā izcepti.
4
Kamēr kotleti cepas, viegli apgrauzdē burgeru maizītes, līdz tās ir zeltaini brūnas un siltas.
5
Saliec burgerus: uz apakšējās maizītes daļas liec jēra kotletu, virsū liec gabaliņu feta siera, tad pārlej ar piparmētru-jogurta mērci. Pārklāj ar maizītes augšējo daļu.
6
Pasniedz burgerus ar papildu piparmētru lapām un, ja vēlies, ar kraukšķīgiem kartupeļiem sānos.
7
Mmm...