Klasiskais burgers attēls
Foto: DALL-E

Klasiskais burgers

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet klasisko burgera garšu ar sulīgu gaļu, svaigiem dārzeņiem un izcili saderīgām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Malta liellopu gaļa
4 gab. Hamburgera maizītes ar sezama sēklām
4 gab. Čedara siers
4 gab. Salātlapas
1 gab. Sarkanais sīpols
8 gab. Marinēti gurķi
4 ēd. k. Mērce
pēc garšas Sāls un pipari
Pagatavošana
1
Sāciet ar to, ka sagatavo maltās liellopa gaļas kotletes. Sajauciet liellopa gaļu ar sāli un pipariem pēc garšas. Veidojiet četras līdzīga izmēra kotletes.
2
Uzkarstiet pannu vai grilu uz vidējas uguns un cepiet kotletes apmēram 3-4 minūtes no katras puses, līdz tās ir labi apceptas un sulīgas.
3
Kamēr kotletes cepas, pārgrieziet hamburgera maizītes uz pusēm un viegli apcepiet tās uz grila vai pannas, līdz tās ir zeltaini brūnas.
4
Kad kotletes ir gandrīz gatavas, uzlieciet uz katras šķēli čedara siera, lai tas izkūst.
5
Sagatavojiet dārzeņus: sagrieziet sarkano sīpolu plānās šķēlēs un marinētos gurķus šķēlītēs.
6
Sāciet burgera salikšanu. Uz apakšējās maizītes puses uzlieciet mērci, tad lieciet salātlapu, uz tās - karstu kotleti ar izkusušo sieru. Uzlieciet sīpolu un marinētu gurķu šķēlītes.
7
Nobeidziet ar mērci un uzlieciet augšējo maizītes pusi. Pasniedziet ar kraukšķīgiem frī kartupeļiem un baudiet savu klasisko burgeru.
8
Mmm...