Laša burgers ar terejaki mērci, wasabi majonēzi un marinētām gurķu lentēm attēls
Foto: DALL-E

Laša burgers ar terejaki mērci, wasabi majonēzi un marinētām gurķu lentēm

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis Laša burgers ir ideāla kombinācija starp sulīgu laša fileju, aromātisko terijaki mērci un pikanto wasabi majonēzi, ko papildina atsvaidzinošas marinētas gurķu lentes.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Burgeri
600 g Laša fileja
4 gab. Brioche maizītes
1 ēd. k. Sezama sēklas
pēc garšas Dilles
Terijaki mērce
100 ml Sojas mērce
2 ēd. k. Medus
1 ēd. k. Rīsu etiķis
1 gab. Ķiploka daiviņa
1 tējk. Svaigs ingvers
Wasabi majonēze
100 ml Majonēze
2 tējk. Wasabi pasta
Marinētas gurķu lentes
2 gab. Svaigi gurķi
100 ml Baltvīna etiķis
2 ēd. k. Cukurs
1 tējk. Sāls
Pagatavošana
1
Sagatavo terijaki mērci: katliņā sajauc sojas mērci, medu, rīsu etiķi, sasmalcinātu ķiploku un sarīvētu ingveru. Uz vidējas uguns uzkarsē, līdz mērce sāk sabiezēt. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
2
Pagatavo wasabi majonēzi: majonēzi un wasabi pastu rūpīgi sajauc, līdz iegūsti vienmērīgu konsistenci. Uzglabā ledusskapī.
3
Marinē gurķu lentes: sagriez gurķus plānās lentēs. Sajauc baltvīna etiķi, cukuru un sāli, līdz cukurs izšķīst. Iemērc gurķu lentes marinādē un atstāj uz 20 minūtēm.
4
Sagatavo laša filejas: sagriez laša fileju četrās vienādās porcijās. Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns apcep laša gabalus no katras puses apmēram 3-4 minūtes, līdz zivs ir izcepusies un zeltaini brūna. Pārlej ar terijaki mērci.
5
Sagatavo burgerus: uzkarsē brioche maizītes, līdz tās ir viegli kraukšķīgas. Uz katras apakšējās maizītes uzklāj wasabi majonēzi, uzliec laša fileju, pārkaisi ar sezama sēklām, pievieno marinētās gurķu lentes un dilles. Nosedz ar otru maizītes pusi.
6
Pasniedz burgerus uzreiz kopā ar izvēlētiem garnējumiem vai piedevām, piemēram, saldo kartupeļu frī vai zaļo lapu salātiem.
7
Mmm...