1
Sagatavo terijaki mērci: katliņā sajauc sojas mērci, medu, rīsu etiķi, sasmalcinātu ķiploku un sarīvētu ingveru. Uz vidējas uguns uzkarsē, līdz mērce sāk sabiezēt. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
2
Pagatavo wasabi majonēzi: majonēzi un wasabi pastu rūpīgi sajauc, līdz iegūsti vienmērīgu konsistenci. Uzglabā ledusskapī.
3
Marinē gurķu lentes: sagriez gurķus plānās lentēs. Sajauc baltvīna etiķi, cukuru un sāli, līdz cukurs izšķīst. Iemērc gurķu lentes marinādē un atstāj uz 20 minūtēm.
4
Sagatavo laša filejas: sagriez laša fileju četrās vienādās porcijās. Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns apcep laša gabalus no katras puses apmēram 3-4 minūtes, līdz zivs ir izcepusies un zeltaini brūna. Pārlej ar terijaki mērci.
5
Sagatavo burgerus: uzkarsē brioche maizītes, līdz tās ir viegli kraukšķīgas. Uz katras apakšējās maizītes uzklāj wasabi majonēzi, uzliec laša fileju, pārkaisi ar sezama sēklām, pievieno marinētās gurķu lentes un dilles. Nosedz ar otru maizītes pusi.
6
Pasniedz burgerus uzreiz kopā ar izvēlētiem garnējumiem vai piedevām, piemēram, saldo kartupeļu frī vai zaļo lapu salātiem.