Liellopa gaļas un bekona burgers attēls

Liellopa gaļas un bekona burgers

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 15 min
2 porcija/s
Sarežģītība

Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
2 gab. Burgeru maizītes
2 ēd. k. Majonēze
100 g Bekons
200 g Labas kvalitātes liellopa maltā gaļa
1 gab. Sīpols (neliels)
1 gab. Ola
2 gab. Tomāti
60 g Siers
4 gab. Salātu lapas
1 tējk. Eļļa
1 šķipsna/s Sāls
1 šķipsna/s Pipari
Pagatavošana
1
Sagriez tomātus plānās šķēlītēs, nogriez sieru četrās plānās šķēlītēs (ja nav iegādāts sagriezts siers).
2
Sakapā sīpolu un iejauc liellopu maltās gaļas masā. Pievieno olu, sāli un piparus, kārtīgi izmīci masu.
3
Sadali masu divās daļās un veido kotletēm līdzīgu "plāceni", ne pārāk biezu, ne pārāk plānu. Izmēru skaties pēc burgeru maizītes. Bet ievēro, lai tie būtu vienāda biezuma, lai tie vienādi izceptos.
4
Izveidotās kotletes liec uz ieeļļotas pannas, vēlams grilpannas, un cep 7 minūtes no vienas puses.
5
Tad apmet kotleti otrādāk un izklāj divas šķēlītes uz katras, lai pakūst. Cep vēl 7 minūtes un tad pārliecinies, ka gaļa ir gatava - iekšpusē nav sārta, ņem nost.
6
Ja pannas platība atļauj, tur pat arī, 2 minūtes, no katras puses apcep bekona šķēlītes. Ja panna ir maza, tad cep pēc kārtas - sāc ar bekonu, lai liellopa kotlete vēl ir silta uz servēšanu.
7
Sagriez burgeru maizītes uz pusēm (horizontāli) un 2 minūtes apgrauzdē abas maizītes iekšpuses. To var darīt uz tās pašas pannas, kur cepās liellopa gaļas kotletes, lai sasūcas mērcīte.
8
Maizītes pamatni iezied ar majonēzi, liec virsū liellopa kotleti, bekonu, izkārto tomātus un salātlapas un pārklāj ar maizītes "cepurīti". Gatavs pasniegšanai!
9
Mmm...