Sēņu un melno pupiņu vegāniskais burgers ar trifeļu - aioli mērci attēls
Foto: DALL-E

Sēņu un melno pupiņu vegāniskais burgers ar trifeļu - aioli mērci

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 25 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis vegāniskais burgers ir ideāls kombinācija sātīgam un garšīgam maltītei, kas apvieno sēņu un melno pupiņu bagātīgo garšu ar izsmalcinātu trifeļu aioli mērci.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Burgeri
200 g Sēnes
1 tasīte/s Melnie pupiņas (konservēti)
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
1/2 tasīte/s Rīvmaize
2 ēd. k. Olivu eļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Trifeļu aioli mērce
1/2 tasīte/s Vegānais majonēze
1 tējk. Trifeļu eļļa
1 ēd. k. Citrona sula
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Sagriez sēnes un sīpolu mazos gabaliņos. Sautē tos olīveļļā līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un sēnes mīkstas.
2
Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un turpini sautēt vēl 1-2 minūtes.
3
Noskalo un nosusini melnās pupiņas. Sasmalcini tās ar dakšiņu, līdz iegūsti biezeni.
4
Sajauc sēņu un sīpolu maisījumu ar pupiņu biezeni, pievieno rīvmaizi, sāli un piparus. Rūpīgi samaisi.
5
Veido burgermaizes lieluma kotletes un cep uz sakarsētas pannas ar nelielu daudzumu eļļas līdz zeltaini brūnas.
6
Trifeļu aioli mērcei sajauc vegāno majonēzi, trifeļu eļļu un citrona sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
7
Pasniedz burgerus ar trifeļu aioli mērci, svaigiem dārzeņiem un grauzdētu maizi pēc izvēles.
8
Mmm...