Sviestmaize ar ceptu cūkgaļu un frī kartupeļiem attēls
Foto: Pexels

Sviestmaize ar ceptu cūkgaļu un frī kartupeļiem

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Pildīta bagete
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
4 gab. Baltmaizes bagetes
200 g Cūkgaļas šķiņķis (svaigs)
4 gab. Kartupeļi
1 gab. Tomāts
1 gab. Burkāns
4 gab. Lapu salātu lapas
pēc garšas Dilles
pēc garšas Sāls
pēc garšas Melni maltie pipari
Pagatavošana
1
Cūkgaļas šķiņķi sagriež ne pārāk lielās šķēlītēs un izvieto uz sakarsētas un ieeļļotas pannas, pievienojot sāli un piparus pēc garšas. Cep aptuveni 10 minūtes līdz gaļa gatava.
2
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Tikmēr nomizo un sagriež kartupeļus salmiņos, ieklāj cepešpannā cepamo papīru, izkārto kartupeļu salmiņus, pārlej ar olīveļļu, uzber šķipsniņu sāls un piparus. Cep aptuveni 15-20 minūtes līdz kartupeļi kļuvuši viegli zeltaini brūni un ir gatavi. Var lietot arī saldētos frī kartupeļus, tad sekojot instrukcijai uz iepakojuma.
3
Kamēr cūkgaļa un kartupeļi cepas, sarīvē burkānu, sagriez šķēlītēs tomātu un sagriež vai saplūkā salātu lapas. Baltmaizes bagetes pārgriež uz pusēm, vienu malu atstājot nepārgrieztu, lai veidotu tādu, ka grāmatiņu.
4
Kad visas sastāvdaļas ir gatavas, tās izkārto sagrieztajā bagetē un servē.
5
Mmm...