Tītara burgeri ar zaļo pesto majonēzi attēls
Foto: DALL-E

Tītara burgeri ar zaļo pesto majonēzi

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šie tītara burgeri ar zaļo pesto majonēzi ir lieliska izvēle vieglām vakariņām vai pusdienām. Tītara gaļa ir viegla un veselīga, savukārt pesto majonēze piešķir burgeriem svaigumu un īpašu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Burgeri
500 g Tītara maltā gaļa
1 gab. Olas
50 g Rīvmaize
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
2 ēd. k. Olīveļļa
Zaļā pesto majonēze
100 g Majonēze
3 ēd. k. Bazilika pesto
1 gab. Citrons
Papildus
4 gab. Pilngraudu burgeru maizītes
4 gab. Lapu salāti
2 gab. Tomāti
Pagatavošana
1
Sajauc tītara maltu gaļu ar olu, rīvmaizi, sāli un pipariem. Veido četras vienāda lieluma kotletes.
2
Uzkarsē olīveļļu pannā un cep kotletes uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai un pilnībā gatavai, apmēram 5-6 minūtes no katras puses.
3
Tikmēr sagatavo pesto majonēzi, sajaucot majonēzi ar bazilika pesto un citrona sulu pēc garšas.
4
Sagriez tomātus šķēlēs un sagatavo lapu salātus, nomazgājot tos zem tekoša ūdens.
5
Sagriez burgeru maizītes uz pusēm un viegli apgrauzdē tās pannā vai tosterī.
6
Uz katras maizītes apakšdaļas uzliec salātu lapu, tītara kotleti, tomātu šķēles un pārlej ar pesto majonēzi. Uzliec maizītes augšējo daļu.
7
Pasniedz burgerus uzreiz, kamēr tie ir silti un svaigi.
8
Mmm...