Tītara burgers ar sieru un jalapeno - avokado krēmu attēls
Foto: DALL-E

Tītara burgers ar sieru un jalapeno - avokado krēmu

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet sulīgu tītara burgeru ar pikantu jalapeno-avokado krēmu un kausētu sieru. Ideāls vasaras grilēšanai vai ātrai pusdienu maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Burgeri
600 g Tītara maltā gaļa
4 gab. Siers (čedaras vai citas izvēles)
4 gab. Burgeru maizītes
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Jalapeno-avokado krēms
1 gab. Avokado
1 gab. Jalapeno pipars
3 ēd. k. Skābais krējums
1 tējk. Laimas sula
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sakarsējiet grilu vai pannu vidējā temperatūrā.
2
Bļodā sajauciet tītara malto gaļu ar sāli un pipariem. Izveidojiet četras vienāda izmēra burgera kotletes.
3
Cepiet kotletes uz grila vai pannā apmēram 5-7 minūtes katrā pusē, līdz tās ir pilnībā gatavas. Pēdējās minūtēs uzlieciet siera šķēli uz katras kotletes, lai tā izkūst.
4
Kamēr kotletes cepas, pagatavojiet jalapeno-avokado krēmu. Bļodā sasmalciniet avokado un sajauciet ar smalki sagrieztu jalapeno, skābo krējumu, laimas sulu un sāli.
5
Sagrieziet burgeru maizītes uz pusēm un viegli apgrauzdējiet tās uz grila vai pannā.
6
Uz apakšējās maizītes puses uzklājiet jalapeno-avokado krēmu, uzlieciet tītara kotleti ar izkusušo sieru, pievienojiet salātus un tomātu šķēles. Uzlieciet virsējo maizītes pusi.
7
Pasniedziet burgerus ar kraukšķīgiem frī kartupeļiem un glāzi atspirdzinoša dzēriena.
8
Mmm...