Ābolmaize attēls
Foto: DALL-E

Ābolmaize

cepu.lv

1st. 10 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 50 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Ābolmaize ir klasisks deserts, kas pārsteidz ar savu vienkāršību un garšu kombināciju. Tā ir ideāls veids, kā izmantot svaigus ābolus un pagatavot kaut ko īpašu rudens sezonā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
250 g Milti
150 g Sviests
50 g Cukurs
3 glāze/s Ūdens
1 tējk. Sāls
Pildījums
6 gab. Āboli
2 tējk. Kanēlis
100 g Cukurs
1 gab. Citrons
Pagatavošana
1
Sagatavo mīklu: sajauc miltus, cukuru un sāli. Pievieno aukstu sviestu un ar pirkstiem saberz to, līdz veidojas drupatas. Pakāpeniski pievieno ūdeni, līdz mīkla kļūst viendabīga. Ietin to plēvē un atstāj uz 30 minūtēm ledusskapī.
2
Kamēr mīkla atpūšas, sagatavo pildījumu. Nomizo un sagriez ābolus plānās šķēlēs. Ieliec tos bļodā, pievieno kanēli, cukuru un citrona sulu, un labi samaisi.
3
Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē un izklāj ar to cepamtrauku. Liec ābolu pildījumu uz mīklas.
4
Pārklāj pildījumu ar atlikušo mīklu, veidojot režģa rakstu. Cep krāsnī 50 minūtes vai līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.
5
Izņem ābolmaizi no krāsns un atdzesē nedaudz pirms pasniegšanas. Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu.
6
Mmm...