Ābolu strūdele attēls
Foto: DALL-E

Ābolu strūdele

cepu.lv

1st. 25 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 40 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Klasiska ābolu strūdele ar kraukšķīgu mīklu un sulīgu ābolu pildījumu, kas piepildīs jūsu mājas ar siltu un mājīgu aromātu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
250 g Miltu
125 ml Ūdens
30 g Sviests
1 šķipsna/s Sāls
Pildījums
800 g Āboli
100 g Cukurs
2 tējk. Kanēlis
50 g Rozīnes
50 g Rīvmaize
50 g Sviests
Pagatavošana
1
Sagatavo mīklu: lielā bļodā sajauc miltus ar šķipsniņu sāls. Pievieno izkausētu sviestu un ūdeni, un mīci, līdz veidojas gluda mīkla. Aptin mīklu pārtikas plēvē un ļauj tai atpūsties 30 minūtes.
2
Kamēr mīkla atpūšas, sagatavo pildījumu: nomizo un sagriez ābolus plānās šķēlītēs. Sajauc tos ar cukuru, kanēli un rozīnēm.
3
Uzkarsē sviestu uz pannas un apcep rīvmaizi, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Atstāj atdzist.
4
Izrullē mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas, cik vien plāni iespējams. Pārklāj mīklu ar izcepto rīvmaizi, atstājot malas brīvas.
5
Vienmērīgi izvieto ābolu pildījumu uz rīvmaizes. Piespied mīklas malas un uzmanīgi sarullē strūdeli.
6
Pārnes strūdeli uz cepampapīru un liek uz cepšanas plāts. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna.
7
Pirms pasniegšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
8
Mmm...