1
Sagatavo mīklu: lielā bļodā sajauc miltus ar šķipsniņu sāls. Pievieno izkausētu sviestu un ūdeni, un mīci, līdz veidojas gluda mīkla. Aptin mīklu pārtikas plēvē un ļauj tai atpūsties 30 minūtes.
2
Kamēr mīkla atpūšas, sagatavo pildījumu: nomizo un sagriez ābolus plānās šķēlītēs. Sajauc tos ar cukuru, kanēli un rozīnēm.
3
Uzkarsē sviestu uz pannas un apcep rīvmaizi, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Atstāj atdzist.
4
Izrullē mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas, cik vien plāni iespējams. Pārklāj mīklu ar izcepto rīvmaizi, atstājot malas brīvas.
5
Vienmērīgi izvieto ābolu pildījumu uz rīvmaizes. Piespied mīklas malas un uzmanīgi sarullē strūdeli.
6
Pārnes strūdeli uz cepampapīru un liek uz cepšanas plāts. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna.
7
Pirms pasniegšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.