Avokado–šokolādes krēms (bez cukura, bez piena) attēls
Foto: GEMINI

Avokado–šokolādes krēms (bez cukura, bez piena)

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis avokado–šokolādes krēms ir ideāls desertu cienītājiem, kas vēlas baudīt ko garšīgu un veselīgu. Tas ir bez cukura un bez piena, bet tomēr krēmīgs un bagāts ar šokolādes garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Krēma sastāvdaļas
2 gab. Avokado
4 ēd. k. Kakao pulveris
3 ēd. k. Medus (vegāniem – kļavu sīrups vai dateles)
1 tējk. Vaniļas ekstrakts
1 šķipsna/s Jūras sāls
1-2 ēd. k. Kokosriekstu piens vai ūdens (ja vēlies maigāku konsistenci)
šķipsna/s Kanēlis (ja vēlies)
šķipsna/s Šokolādes skaidiņas (dekorēšanai)
4 gab. Svaigas piparmētras lapiņas
Pagatavošana
1
Sagriez avokado uz pusēm, izņem kauliņu un ar karoti izņem mīkstumu.
2
Liek avokado mīkstumu blenderī un pievieno kakao pulveri, medu, vaniļas ekstraktu un šķipsniņu jūras sāls, kā arī kokosriekstu pienu vai ūdeni un kanēli, ja vēlies.
3
Blendē visu līdz iegūstat gludu un krēmīgu konsistenci. Ja nepieciešams, apstājieties un nokasiet maisījumu no blendera sāniem.
4
Kad krēms ir gatavs, sadaliet to vienmērīgi starp četrām mazām glāzēm vai bļodiņām.
5
Dekorējiet ar šokolādes skaidiņām un svaigu piparmētru lapu, ja vēlaties.
6
Pasniedziet uzreiz vai uzglabājiet ledusskapī, lai krēms nedaudz sabiezētu pirms pasniegšanas.
7
Mmm...