Biezpiena sacepums ar rozīnēm attēls
Foto: DALL-E

Biezpiena sacepums ar rozīnēm

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Salds un krēmīgs deserts, kas apvieno biezpiena maigumu ar rozīņu saldumu, ideāls kā noslēgums svētku maltītei vai vienkārša bauda ikdienā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
500 g Biezpiens
100 g Cukurs
3 gab. Olas
100 g Rozīnes
50 g Manna
50 g Sviests
2 ēd. k. Skābais krējums
1 tējk. Vanilīns
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sagatavo bļodu un tajā rūpīgi sajauc biezpienu ar cukuru un vanilīnu, līdz masa kļūst viendabīga.
2
Pievieno olas un turpini maisīt, līdz masa kļūst krēmīga un labi sajaukta.
3
Iesijā mannā un pievieno izkausētu sviestu, turpini maisīt, līdz iegūst vienmērīgu konsistenci.
4
Pievieno rozīnes un viegli sajauc, lai tās vienmērīgi sadalītos pa masu.
5
Izmanto cepamtrauku un to viegli ieziež ar sviestu. Ielej sagatavoto biezpiena masu un izlīdzini virsmu.
6
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaini brūna.
7
Kad sacepums ir gatavs, ļauj tam nedaudz atdzist, pirms pasniedz ar skābo krējumu.
8
Mmm...