Klasiskie biezpiena plācenīši attēls
Foto: Pexels

Klasiskie biezpiena plācenīši

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet gardus un mīkstus biezpiena plācenīšus, kas ir ideāli piemēroti gan brokastīm, gan uzkodām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 g Biezpiens
2 gab. Olas
3 ēd. k. Cukurs
4 ēd. k. Kviešu milti
1 šķipsna/s Sāls
1 tējk. Cepamais pulveris
pēc garšas Eļļa cepšanai
Pagatavošana
1
Sajauc biezpienu ar olām bļodā, līdz masa kļūst viendabīga.
2
Pievieno cukuru, sāli un cepamo pulveri, turpini maisīt.
3
Pakāpeniski pievieno kviešu miltus un rūpīgi samaisi, līdz veidojas mīksta un viegli formējama masa.
4
Uzsilda eļļu pannā uz vidējas uguns.
5
Ar rokām vai karoti veido mazus plācenīšus un liec uz pannas.
6
Cep plācenīšus no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
7
Pasniedz plācenīšus siltus ar krējumu vai ievārījumu pēc izvēles.
8
Mmm...