Medus un valriekstu kūka attēls
Foto: DALL-E

Medus un valriekstu kūka

cepu.lv

1st. 15 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 30 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Šī kūka ir lielisks deserts ar bagātīgu medus un valriekstu garšu, kas iepriecinās gan ģimeni, gan draugus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Kūkas pamatne
300 g Milti
150 g Cukurs
3 gab. Olas
100 g Sviests
100 ml Medus
1 tējk. Cepamais pulveris
1 šķipsna/s Sāls
Kūkas krēms
400 ml Skābais krējums
100 ml Medus
150 g Valrieksti
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo cepšanas formu, ieziežot to ar sviestu.
2
Bļodā sakuļ olas ar cukuru līdz tās kļūst gaišas un gaisīgas.
3
Pievieno izkausētu sviestu un medu, turpina maisīt.
4
Maisījumam pakāpeniski pievieno miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Labi samaisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu.
5
Mīklu lej sagatavotajā formā un cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes vai līdz kūka kļūst zeltaini brūna. Atdzesē.
6
Krēmam sakuļ skābo krējumu ar medu, līdz iegūst gludu masu.
7
Kad kūka ir atdzisusi, pārgriež to horizontāli uz pusēm. Pārklāj katru slāni ar krēmu un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem.
8
Saliec kūku kopā un pārklāj ar atlikušo krēmu un valriekstiem. Atdzesē ledusskapī vismaz 1 stundu pirms pasniegšanas.
9
Mmm...