Pistāciju siera kūka ar ķiršu konfitūru attēls
Foto: DALL-E

Pistāciju siera kūka ar ķiršu konfitūru

cepu.lv

1st. 55 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 1st. 15 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Šī ir izsmalcināta pistāciju siera kūka, kas apvieno riekstu bagātīgo garšu ar svaigu ķiršu konfitūru.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatmasa
200 g Pistācijas
250 g Cepumu drupatas
100 g Sviests
500 g Krēmsiers
150 g Cukurs
3 gab. Olas
1 tējk. Vaniļas ekstrakts
Ķiršu konfitūra
300 g Saldēti ķirši
100 g Cukurs
2 ēd. k. Citrona sula
Pagatavošana
1
Sablendē pistācijas līdz tās kļūst par smalkiem miltiem. Sajauc ar cepumu drupatām un izkausētu sviestu, līdz izveidojas viendabīga masa.
2
Izklāj cepumu masu kūkas formā, labi piespiežot pie pamatnes. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
3
Tikmēr sakapā krēmsieru ar cukuru, līdz tas ir gluds. Pievieno olas pa vienai, turpinot maisīt, pēc tam pievieno vaniļas ekstraktu.
4
Ielej krēmsiera masu uz sagatavotās pamatnes un izlīdzina.
5
Cep 160°C temperatūrā apmēram 1 stundu, līdz kūkas centrs ir nedaudz stingrs. Atdzesē pilnībā.
6
Lai pagatavotu ķiršu konfitūru, liec ķiršus, cukuru un citrona sulu katliņā un vāri uz vidējas uguns, līdz masa sabiezē un kļūst spīdīga.
7
Kad kūka ir atdzisusi, pārklāj to ar ķiršu konfitūru un ļauj nostāvēties ledusskapī vismaz 2 stundas.
8
Mmm...