Plānās pankūkas pildītas ar biezpienu attēls
Foto: Pexels

Plānās pankūkas pildītas ar biezpienu

cepu.lv

30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Pildījums ar biezpienu un marmelādi sniegs izcilu garšas baudījumu
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pankūkas
1 1/2 glāze/s Piens
1 glāze/s Milti
2 gab. Olas
1 ēd. k. Cukurs
1 šķipsna/s Sāls
2 ēd. k. Eļļa cepšanai
Pildījums
360 g Biezpiens
2 gab. Olu dzeltenumi
100 g Marmelāde
100 ml Saldais krējums
3 ēd. k. Cukurs
1 šķipsna/s Sāls
1/2 tējk. Vanilīns
Garnējums
pēc garšas Pūdercukurs
Pagatavošana
1
Pagatavo pankūku mīklu: sakul olas kopā ar cukuru un sāli. Pievieno pienu un kārtīgi izmaisi. Lai neveidotos mīklas kunkuļi, pievienojot miltus, sijā tos caur sietiņu kārtīgi maisot. Ja mīkla liekas par biezu, pievieno vēl pienu vai ūdeni.
2
Uz sakarsētas pannas uzlej mazliet eļļas un iesmeļot pus kausiņu pankūku mīklu, lej to uz pannas lai mīkla vienmērīgi noklāj visu pannas virsmu, bet ne pārāk biezā kārtā. Cep no abām pusēm, kamēr klūst zeltaini brūnas.
3
Paralēli, kamēr cepās pankūkas, veido pildījumu. Izberz biezpienu caur sietu, lai iegūtu viendabīgāku masu, pievieno tai saldo krējumu, olu dzeltenumus, cukuru, vanilīnu un sāli, visu kārtīgi izmaisa. Visas sastāvdaļas, izņemot marmelādi var likt arī blenderī.
4
Kapēc saldam pildījumam pievienot sāli? Pievienojot mazliet sāls tas darbojas, kā garšas pastiprinātājs un ar to pildījums būs daudz gardāks! :)
5
Marmelādi sagriež mazos gabaliņos un pievieno biezpiena masai.
6
Kad pankūkas ir gatavas, klāj pildījumu vienā pankūkas malā un rullē pankūku tūtiņā. Novieto to uz servējamā šķīvja un pārkaisi ar pūdercukuru. Gatavs pasniegšanai.
7
Mmm...