Rīgas Melnā balzama un upeņu tiramisu attēls
Foto: DALL-E

Rīgas Melnā balzama un upeņu tiramisu

cepu.lv

1st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet unikālu desertu, kurā klasiskā itāļu tiramisu recepte apvienota ar Rīgas Melnā balzama un upeņu garšām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Krēms
500 g Mascarpone siers
100 g Cukurs
10 g Vaniļas cukurs
4 gab. Olas dzeltenumi
200 ml Krējums 35%
Biskvīts
200 g Dāmu pirkstiņi (ladyfingers)
200 ml Espresso kafija
50 ml Rīgas Melnais balzams
Upeņu slānis
150 g Upeņu ievārījums
100 g Svaigas upenes
Pagatavošana
1
Sāksim ar krēmu. Lielā bļodā sajauc mascarpone sieru ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir viendabīga.
2
Pievieno olas dzeltenumus un turpini maisīt, līdz masa kļūst gaisīga.
3
Atsevišķā bļodā saputo krējumu, līdz tas ir stingrs. Pievieno to mascarpone masai un viegli iecilā.
4
Sagatavo biskvītu. Sajauc espresso kafiju ar Rīgas Melno balzamu. Iemērc dāmu pirkstiņus maisījumā un kārto tos traukā.
5
Pārlej pirmo biskvīta slāni ar pusi no sagatavotā krēma. Virsū klāj upeņu ievārījumu un daļu no svaigajām upenēm.
6
Atkārto procesu ar otru biskvīta slāni, pārlejot atlikušo krēmu un rotājot ar atlikušo upeņu ievārījumu un svaigām upenēm.
7
Pārkaisa ar kakao pulveri dekoram un liec ledusskapī uz vismaz 1 stundu, lai tiramisu sabiezē un garšas savienojas.
8
Mmm...