Rudens Ābolu Kraukšķis attēls
Foto: DALL-E

Rudens Ābolu Kraukšķis

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Ļaujies rudens garšām ar šo ābolu kraukšķi - viegli pagatavojams deserts, kas apvieno sulīgus ābolus ar kraukšķīgu auzu pārslu virskārtu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pildījums
6 gab. Āboli
100 g Cukurs
1 tējk. Kanēlis
2 ēd. k. Citrona sula
100 g Auzu pārslas
100 g Milti
100 g Brūnais cukurs
100 g Sviests
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriez šķēlītēs.
2
Lielā bļodā sajauc ābolus ar cukuru, kanēli un citrona sulu. Liek tos cepamtraukā.
3
Citā bļodā sajauc auzu pārslas, miltus un brūno cukuru. Pievieno kubiciņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem saberž līdz drupatainai konsistencei.
4
Uzber auzu maisījumu vienmērīgā kārtā virs āboliem.
5
Cep cepeškrāsnī 40 minūtes, līdz virskārta kļūst zeltaini brūna un kraukšķīga.
6
Pasniedz siltu ar vaniļas saldējumu vai skābo krējumu.
7
Mmm...