Saldējums ar svaigām sezonas ogām attēls
Foto: DALL-E

Saldējums ar svaigām sezonas ogām

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Atsvaidzinošs deserts ar bagātīgu garšu un sezonas ogu piedevu, kas lieliski piemērots vasaras dienām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Vaniļas saldējums
100 g Zemenes
100 g Mellenes
100 g Avenes
pēc garšas Svaiga piparmētra
Pagatavošana
1
Sagatavo visas sastāvdaļas. Nomazgā zemenes, mellenes un avenes aukstā ūdenī un nosusini tās ar papīra dvieli.
2
Zemenes sagriez uz pusēm vai ceturtdaļās, atkarībā no to lieluma.
3
Saldējumu sadali četrās porcijās un liec katru porciju atsevišķā traukā vai bļodā.
4
Uz katra saldējuma porcijas izkārto sagatavotās ogas, lai tās vienmērīgi pārklātu saldējumu.
5
Dekorē katru porciju ar svaigas piparmētras lapiņām.
6
Pasniedz nekavējoties, lai saldējums nesāk kust.
7
Mmm...