Siltais iebiezinātā piena pudiņš attēls
Foto: DALL-E

Siltais iebiezinātā piena pudiņš

cepu.lv

55 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 40 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Bagātīgs un krēmīgs siltais iebiezinātā piena pudiņš, kas lieliski piemērots desertam vai īpašai svētku maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 ml Iebiezinātais piens
500 ml Piens
4 gab. Olas
100 g Cukurs
1 tējk. Vaniļas ekstrakts
20 g Sviests
1 šķipsna/s Sāls
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija.
2
Katliņā uz vidējas uguns uzsilda pienu un iebiezināto pienu, līdz tie ir labi sajaukušies un silti. Pievieno vaniļas ekstraktu un samaisa.
3
Citā bļodā sakuļ olas ar cukuru un šķipsnu sāls, līdz masa kļūst gaiša un krēmīga.
4
Lēnām pievieno siltu piena maisījumu olu masai, nepārtraukti maisot, lai olas nesarecētu.
5
Sagatavo ramekinus, iesmērējot tos ar sviestu, un izlej pudiņa masu tajos.
6
Novieto ramekinus cepšanas traukā un piepilda to ar karstu ūdeni, līdz ūdens sasniedz ramekinu pusi.
7
Cep cepeškrāsnī apmēram 35-40 minūtes, līdz pudiņš ir sacietējis un iegūst zeltainu toni.
8
Izņem no cepeškrāsns un ļauj nedaudz atdzist pirms pasniegšanas.
9
Mmm...