Šokolādes kanēļa kūka ar putotu kokosu attēls
Foto: DALL-E

Šokolādes kanēļa kūka ar putotu kokosu

cepu.lv

1st. 5 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 45 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Šī kūka apvieno bagātīgu šokolādes garšu ar smalku kanēļa pieskaņu, papildināta ar vieglu un gaisīgu putotu kokosa krēmu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Kūka
200 g Milti
50 g Kakao pulveris
150 g Cukurs
1 tējk. Cepamais pulveris
2 tējk. Kanēlis
1 tējk. Sāls
3 gab. Olas
150 ml Piens
100 g Sviests
Putots kokoss
400 ml Kokosriekstu krēms
50 g Pūdercukurs
1 tējk. Vanilīns
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C un sagatavo cepšanas formu, ieziežot to ar sviestu vai izklājot ar cepamo papīru.
2
Lielā bļodā sajauc miltus, kakao pulveri, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un sāli.
3
Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pēc tam pievieno pienu un izkausētu sviestu, rūpīgi samaisot.
4
Sausās sastāvdaļas pakāpeniski pievieno mitrajām, maisot, līdz masa ir viendabīga.
5
Ielej mīklu sagatavotajā cepšanas formā un cep krāsnī 40-45 minūtes, līdz kūka ir gatava un kociņš, iedurts centrā, iznāk tīrs.
6
Kamēr kūka cepas, pagatavo putoto kokosa krēmu. Saputo kokosriekstu krēmu ar pūdercukuru un vanilīnu, līdz tas ir viegls un gaisīgs.
7
Kad kūka ir gatava, ļauj tai atdzist, tad pārklāj ar putoto kokosa krēmu.
8
Mmm...