Šokolādes krēms ar ogu ķīseli attēls
Foto: DALL-E

Šokolādes krēms ar ogu ķīseli

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis ir elegants un gards deserts, kas apvieno bagātīgu šokolādes krēmu ar svaigu ogu ķīseli. Ideāli piemērots svētku galdam vai kā salds nobeigums romantiskām vakariņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Šokolādes krēms
200 g Rūgta šokolāde
300 ml Saldais krējums
50 g Cukurs
1 tējk. Vanilīns
Ogu ķīselis
200 g Svaigas ogas (zemenes, mellenes, avenes)
50 g Cukurs
100 ml Ūdens
2 tējk. Kartupeļu ciete
Pagatavošana
1
Sāc ar šokolādes krēma gatavošanu. Katliņā uz lēnas uguns ielej saldo krējumu un pievieno cukuru. Maisi, līdz cukurs izšķīst.
2
Pievieno sasmalcinātu rūgto šokolādi un vanilīnu. Maisi, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi un masa ir viendabīga.
3
Noņem no uguns un ļauj nedaudz atdzist. Pēc tam ieliec ledusskapī, lai krēms sabiezē un atdziest pilnībā.
4
Kamēr krēms atdziest, sagatavo ogu ķīseli. Katliņā liec ogas, cukuru un ūdeni. Uzvāri, līdz ogas sāk izdalīt sulu.
5
Apmēram 10 minūtes vāri uz lēnas uguns, tad pievieno kartupeļu cieti, kas izšķīdināta nelielā daudzumā auksta ūdens. Maisi, līdz ķīselis sabiezē.
6
Ļauj ogu ķīselim atdzist līdz istabas temperatūrai.
7
Pasniedz desertu, ieliekot šokolādes krēmu glāzēs vai desertu trauciņos, un pārlej ar ogu ķīseli. Dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.
8
Mmm...