Šokolādes musa kūka ar mandarīnu-apelsīnu pildījumu attēls
Foto: DALL-E

Šokolādes musa kūka ar mandarīnu-apelsīnu pildījumu

cepu.lv

1st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 30 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Šī kūka apvieno bagātīgu šokolādes garšu ar atsvaidzinošu mandarīnu-apelsīnu pildījumu, radot elegantu un garšīgu desertu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Kūkas pamatne
150 g Sviests
100 g Cukurs
3 gab. Olas
150 g Milti
30 g Kakao pulveris
1 šķipsna/s Sāls
Pildījums
200 ml Mandarīnu-apelsīnu sula
10 g Želatīns
50 g Cukurs
Šokolādes muss
200 g Tumšā šokolāde
300 ml Saldais krējums
50 g Cukurs
10 g Želatīns
Pagatavošana
1
Sagatavo kūkas pamatni. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Izkausē sviestu un sajauc ar cukuru, līdz tas izšķīst. Pievieno pa vienai olas un samaisa. Iesijā miltus, kakao pulveri un šķipsnu sāls, maisot līdz viendabīgai masai.
2
Ielej mīklu kūkas formā un cep apmēram 20-25 minūtes, līdz pamatne ir gatava. Atdzesē.
3
Pildījumam uzsilda mandarīnu-apelsīnu sulu ar cukuru, līdz cukurs izšķīst. Pievieno želatīnu un maisa, līdz tas pilnībā izšķīst. Atstāj atdzist.
4
Kad pildījums ir atdzisis, pārlej to pāri kūkas pamatnei un liek ledusskapī, lai sacietē.
5
Šokolādes mousse pagatavošanai izkausē tumšo šokolādi ūdens peldē. Atsevišķi uzputo saldo krējumu ar cukuru, līdz tas ir viegls un gaisīgs. Pievieno izkausēto šokolādi un izšķīdinātu želatīnu, viegli maisot.
6
Pārlej šokolādes mousse virs mandarīnu-apelsīnu pildījuma un liek ledusskapī, lai sacietē vismaz 2-3 stundas.
7
Pirms pasniegšanas dekorē kūku ar mandarīnu šķēlītēm un vieglu kakao pulvera pārkaisi.
8
Mmm...