Šokolādes trifeles attēls
Foto: DALL-E

Šokolādes trifeles

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 10 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet gardas un krēmīgas šokolādes trifeles, kas ir ideāli piemērotas svētku galdam vai kā salda dāvana.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
200 g Tumšā šokolāde
100 ml Saldais krējums
50 g Sviests
50 g Kakao pulveris
2 ēd. k. Cukurs
Pagatavošana
1
Sasmalciniet tumšo šokolādi un ievietojiet to karstumizturīgā bļodā.
2
Uzkarsējiet saldo krējumu un sviestu katliņā uz vidējas uguns, līdz maisījums sāk vārīties.
3
Noņemiet katliņu no uguns un pārlejiet karsto krējuma maisījumu pār sasmalcināto šokolādi. Atstājiet uz pāris minūtēm, lai šokolāde izkustu.
4
Maigi samaisiet, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi un masa ir gluda un spīdīga.
5
Pievienojiet cukuru un turpiniet maisīt, līdz tas izšķīst.
6
Atdzesējiet masu ledusskapī apmēram 2 stundas, līdz tā ir pietiekami stingra, lai veidotu bumbiņas.
7
Izņemiet šokolādes masu no ledusskapja un ar rokām veidojiet nelielas bumbiņas.
8
Apviļājiet katru bumbiņu kakao pulverī, lai tās būtu pārklātas no visām pusēm.
9
Pasniedziet uzreiz vai uzglabājiet ledusskapī līdz pasniegšanai.
10
Mmm...