Zemeņu Debessmanna attēls
Foto: DALL-E

Zemeņu Debessmanna

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Svaigs un viegls deserts ar intensīvu zemeņu garšu, kas būs lielisks noslēgums jebkurai maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Deserts
300 g Zemenes
100 g Cukurs
10 g Želatīns
50 ml Ūdens
200 g Skābais krējums
50 g Baltā šokolāde
Pagatavošana
1
Noskalo zemenes un noņem kātiņus. Sablenderē zemenes ar cukuru, līdz izveidojas viendabīga masa.
2
Izšķīdini želatīnu 50 ml ūdens un ļauj tam uzbriest. Pēc tam izkausē uz ūdens peldes vai mikroviļņu krāsnī, līdz tas kļūst šķidrs.
3
Iemaisi izkausēto želatīnu zemeņu masā un rūpīgi samaisi, lai masa būtu viendabīga.
4
Pievieno skābo krējumu un vēlreiz rūpīgi samaisi, līdz masa kļūst gaisīga un pūkaina.
5
Pildi desertu glāzēs vai traukos un liec ledusskapī uz vismaz 2 stundām, lai tas sacietē.
6
Pirms pasniegšanas, sarīvē baltu šokolādi uz desertiem un dekorē ar svaigām zemenēm.
7
Mmm...