Ābolu sidra - kanēļa ziemas punšs attēls
Foto: DALL-E

Ābolu sidra - kanēļa ziemas punšs

cepu.lv

25 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sildošs un aromātisks ziemas dzēriens, kas apvieno ābolu sidra un kanēļa garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1 l Ābolu sidrs
2 gab. Kanēļa standziņas
5 gab. Krustnagliņas
1 gab. Apelsīna miziņa
1 gab. Ābols
2 ēd. k. Brūnais cukurs
Pagatavošana
1
Sākumā sagatavo visas sastāvdaļas – nomizo apelsīna miziņu un sagriez ābolu šķēlītēs.
2
Lielā katlā ielej ābolu sidru un pievieno kanēļa standziņas, krustnagliņas, apelsīna miziņu un brūno cukuru.
3
Uz vidējas uguns uzsildi maisījumu, līdz tas sāk vārīties. Tad samazini uguni un ļauj tam lēnām vārīties apmēram 10-15 minūtes.
4
Kad punšs ir gatavs, izkās to caur sietu, lai atbrīvotos no garšvielām un miziņām.
5
Pasniedz punšu siltu, dekorējot katru krūzīti ar kanēļa standziņu un ābola šķēlīti.
6
Mmm...