Arbūza - bazilika vasaras vēsais dzēriens attēls
Foto: DALL-E

Arbūza - bazilika vasaras vēsais dzēriens

cepu.lv

15 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Atsvaidzinošs dzēriens, kas apvieno arbūza saldumu ar bazilika aromātu. Ideāls karstām vasaras dienām!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Arbūzs
15 gab. Bazilika lapas
500 ml Ūdens
100 g Ledus gabaliņi
1 ēd. k. Cukurs
2 ēd. k. Laima sula
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez arbūzu gabaliņos, noņemot sēklas.
2
Liek arbūza gabaliņus blenderī kopā ar bazilika lapām un sablenderē līdz viendabīgai masai.
3
Pievieno ūdeni, cukuru un laima sulu, un vēlreiz samaisi blenderī, lai visas sastāvdaļas sajauktos.
4
Pārlej dzērienu caur sietu, lai atbrīvotos no cietām daļiņām, un ielej to lielā glāzē vai krūkā.
5
Pievieno ledus gabaliņus, lai dzēriens būtu vēl vēsāks.
6
Pasniedz ar svaigu bazilika lapu un arbūza gabaliņu garnitūru.
7
Mmm...