Ābolu kanēļa kūka attēls
Foto: DALL-E

Ābolu kanēļa kūka

cepu.lv

1st. 5 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 45 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Saldā un aromātiskā ābolu un kanēļa kūka ir lielisks papildinājums jebkurai tējas vai kafijas pauzei. Tā ir viegli pagatavojama un piepildīta ar siltiem kanēļa un svaigu ābolu aromātiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
250 g Milti
150 g Cukurs
1 tējk. Cepamais pulveris
100 g Sviests
2 gab. Olas
100 ml Piena
3 gab. Āboli
2 tējk. Kanēlis
1 šķipsna/s Sāls
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ietauko kūkas formu ar sviestu un izkaisi ar miltiem.
2
Bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Atsevišķā traukā izkausē sviestu.
3
Vēl vienā traukā sakuļ olas un pievieno izkausēto sviestu un pienu. Samaisa, līdz masa ir viendabīga.
4
Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām sastāvdaļām, līdz veidojas viendabīga mīkla.
5
Nomizo un sagriež ābolus plānās šķēlēs. Pievieno ābolus mīklai kopā ar kanēli un viegli samaisa.
6
Ielej mīklu sagatavotajā kūkas formā un izlīdzina virsmu.
7
Cep 45 minūtes vai līdz kūkas vidus ir izcepies un virsma ir viegli zeltaina. Pārbaudi ar kociņu — ja tas iznāk tīrs, kūka ir gatava.
8
Izņem no krāsns un atdzesē dažas minūtes, pirms pasniedz. Pārkaisa ar pūdercukuru, ja vēlies.
9
Mmm...