Burkānu mafini ar krēmsiera cepurīti attēls
Foto: Pexels

Burkānu mafini ar krēmsiera cepurīti

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Burkānu mafini ar krēmsiera cepurīti ir gaisīgi un aromātiski deserti, kas apvieno saldu burkānu garšu ar krēmīgu siera pārklājumu. Ideāli piemēroti kā deserti ģimenes svētkos vai vienkāršai pēcpusdienas našķēšanai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mafini
200 g Burkāni
150 g Kviešu milti
100 g Cukurs
1 tējk. Cepamais pulveris
1 tējk. Kanēlis
2 gab. Olas
100 ml Augu eļļa
50 ml Piens
Krēmsiera cepurīte
150 g Krēmsiers
100 ml Saldais krējums 35%
60 g Pūdercukurs
1 tējk. Citrona sula
Pagatavošana
1
Sagatavo burkānu mafinu mīklu. Bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri un kanēli.
2
Sarīvē burkānus un pievieno tos miltu maisījumam.
3
Citā bļodā sakuļ olas un pievieno eļļu un pienu, tad sajauc ar miltu un burkānu maisījumu.
4
Pildi mīklu mafinu formiņās, aizpildot apmēram 2/3 no formiņas tilpuma.
5
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 25 minūtes vai līdz mafini ir zeltaini brūni.
6
Kamēr mafini cepas, sagatavo krēmsiera cepurīti. Bļodā sakuļ krēmsieru ar pūdercukuru un citronu.
7
Atdzesētā traukā atsevišķi saputo saldo krējumu, līdz veidojas stingras putas.
8
Iemaisi saputoto krējumu krēmsiera masā — uzmanīgi, lai nezaudētu gaisīgumu.
9
Kad mafini ir atdzisuši, pārklāj tos ar krēmsiera cepurīti, izmantojot konditorejas maisiņu vai karoti.
10
Dekorē pēc saviem ieskatiem. Mmm...