Citronu kēksiņi attēls
Foto: DALL-E

Citronu kēksiņi

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Aromātiski un viegli citronu kēksiņi, kas ir ideāli piemēroti desertam vai svētku galdam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
250 g Milti
150 g Cukurs
2 tējk. Cepamais pulveris
1 tējk. Sāls
2 gab. Olas
120 ml Piens
100 g Sviests
1 gab. Citrona miziņa
60 ml Citrona sula
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C un sagatavo kēksiņu formiņas ar papīra ieliktnīšiem.
2
Lielā bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli.
3
Citā bļodā sakuļ olas un pievieno pienu, izkausētu sviestu, citrona miziņu un citrona sulu. Labi samaisa.
4
Sausās sastāvdaļas pakāpeniski pievieno mitrajām un viegli samaisa, līdz iegūta viendabīga mīkla.
5
Ar karoti vai kausiņu sadala mīklu sagatavotajās kēksiņu formiņās, piepildot tās līdz 2/3.
6
Cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz kēksiņi ir zeltaini un ievietota koka irbulīte iznāk tīra.
7
Kad kēksiņi ir izcepti, ļauj tiem atdzist dažas minūtes formiņās, tad pārvieto uz režģa, lai pilnībā atdzistu.
8
Mmm...