Karamelizētie ābolu pīrādziņi attēls
Foto: DALL-E

Karamelizētie ābolu pīrādziņi

cepu.lv

1st. 15 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 30 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Šie karamelizētie ābolu pīrādziņi ir ideāls deserts, kas apvieno kraukšķīgu mīklu ar sulīgiem, saldiem un nedaudz skābiem āboliem, kas karamelizēti ar cukuru un kanēli.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
250 g Milti
150 g Sviests
60 ml Ūdens
1 tējk. Sāls
Pildījums
4 gab. Āboli
100 g Cukurs
1 tējk. Kanēlis
2 ēd. k. Citrona sula
Pagatavošana
1
Sagatavo mīklu: lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno aukstu, kubiņos sagrieztu sviestu un saberž, līdz veidojas smalki drupatas.
2
Pakāpeniski pievieno ūdeni un maisa, līdz veidojas gluda mīkla. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec ledusskapī atdzesēt uz 30 minūtēm.
3
Tikmēr sagatavo pildījumu: nomizo un sagriez ābolus nelielos kubiņos. Pannā uz vidējas uguns izkausē cukuru, līdz tas kļūst zeltaini brūns.
4
Pievieno ābolus, kanēli un citrona sulu karamelizētajam cukuram. Maisa un sautē, līdz āboli ir mīksti un sīrups sabiezē.
5
Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē uz miltiem pārkaisītas virsmas. Sagriez mīklu kvadrātos aptuveni 10x10 cm.
6
Katru kvadrātu pildi ar ābolu maisījumu, saloki uz pusēm un aizspied malas, veidojot pīrādziņus.
7
Sakārto pīrādziņus uz cepamā papīra un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C apmēram 25-30 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
8
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru.
9
Mmm...