Kokosa ganašs ar ananasiem, karamelizētām mandelēm un kokosa-piparmētru sorbetu attēls
Foto: DALL-E

Kokosa ganašs ar ananasiem, karamelizētām mandelēm un kokosa-piparmētru sorbetu

cepu.lv

1st. 15 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis elegants deserts apvieno tropisko kokosriekstu un ananāsu garšu ar kraukšķīgām karamelizētām mandelēm un atsvaidzinošu kokosa-piparmētru sorbetu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Ganašs
200 ml Kokosriekstu piens
150 g Baltā šokolāde
50 g Sviests
Karamelizētās mandeles
100 g Mandeles
50 g Cukurs
2 ēd. k. Ūdens
Sorberts
250 ml Kokosriekstu piens
100 g Cukurs
10 gab. Piparmētru lapas
Papildinājumi
1 gab. Ananāss
4 gab. Piparmētru lapas
pēc garšas Pūdercukurs
Pagatavošana
1
Ganašam: Uzsildiet kokosriekstu pienu līdz vārīšanās temperatūrai, noņemiet no uguns un pievienojiet sasmalcinātu balto šokolādi un sviestu. Maisiet, līdz viss ir izkusis un viendabīgi sajaukts. Atstājiet atdzist.
2
Karamelizētām mandelēm: Uzsildiet cukuru un ūdeni pannā līdz cukurs izkusis. Pievienojiet mandeles un maisiet, līdz tās ir vienmērīgi pārklātas un zeltaini brūnas. Izberiet uz cepamā papīra un ļaujiet atdzist.
3
Sorbetam: Sajauciet kokosriekstu pienu, cukuru un piparmētru lapas blenderī līdz vienmērīgai konsistencei. Ielieciet maisījumu saldēšanas traukā un ievietojiet saldētavā, laiku pa laikam maisot, līdz sorbets sacietē.
4
Papildinājumiem: Sagrieziet ananāsu šķēlēs un viegli apcepiet uz pannas, līdz tās ir zeltaini brūnas. Atstājiet atdzist.
5
Pasniegšana: Uz šķīvja izkārtojiet ananāsu šķēles, pārlejiet ar kokosa ganašu, pievienojiet karamelizētās mandeles un sorbetu. Dekorējiet ar piparmētru lapām un pūdercukuru.
6
Mmm...