Mandeļu bezē rulete attēls
Foto: DALL-E

Mandeļu bezē rulete

cepu.lv

1st. 10 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 30 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināta un viegli pagatavojama mandeļu bezē rulete, kas pārsteigs ar savu maigumu un garšas niansēm.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Bezē
4 gab. Olu baltumi
200 g Cukurs
100 g Malti mandeles
1 tējk. Kukurūzas ciete
Pildījums
100 g Sviests
100 g Pūdercukurs
1 tējk. Vaniļas ekstrakts
Pagatavošana
1
Uzsildi cepeškrāsni līdz 160°C un sagatavo cepamo papīru uz cepamplātnes.
2
Sakuļ olu baltumus līdz vieglai putošanai. Pamazām pievieno cukuru un turpini kult līdz stingrām putām.
3
Iemaisi maltas mandeles un kukurūzas cieti, uzmanīgi maisot ar lāpstiņu.
4
Izklāj bezē masu uz cepamplātnes un izlīdzini. Cep 25-30 minūtes, līdz bezē ir zeltaini brūns.
5
Tikmēr sakuļ sviestu ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu līdz viendabīgai masai.
6
Kad bezē ir gatavs, uzmanīgi izņem no krāsns un ļauj atdzist uz cepamplātnes.
7
Uz atdzisušā bezē klāj sviesta krēmu un uzmanīgi sarullē, sākot no vienas malas.
8
Rulete ir gatava pasniegšanai. Sagriez to gabalos un izbaudi.
9
Mmm...