Marakujas kēksiņi attēls
Foto: DALL-E

Marakujas kēksiņi

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 25 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet svaigus un sulīgus marakujas kēksiņus ar gaisīgu krēmu, kas lieliski papildina šo tropisko desertu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Kēksiņi
200 g Miltu
150 g Cukura
100 g Sviesta
2 gab. Olas
120 ml Marakujas biezeņa
1 tējk. Cepamā pulvera
1 šķipsna/s Sāls
Krēms
200 ml Saldā krējuma
30 g Cukura pūdera
50 ml Marakujas biezeņa
Pagatavošana
1
Sildiet cepeškrāsni līdz 180°C. Sagatavojiet kēksiņu formiņas ar papīra ieliktņiem.
2
Bļodā saputojiet sviestu ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
3
Pievienojiet olas vienu pēc otras, rūpīgi saputojot pēc katras pievienošanas.
4
Pievienojiet marakujas biezeni un viegli izmaisiet.
5
Citā bļodā sajauciet miltus, cepamo pulveri un sāli. Pievienojiet sausās sastāvdaļas slapjajām, maisot, līdz viss ir labi sajaukts.
6
Ielejiet mīklu sagatavotajās kēksiņu formiņās, piepildot tās aptuveni divas trešdaļas.
7
Cepiet cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz kēksiņi ir zeltaini un gatavi. Atdzesējiet uz režģa.
8
Kamēr kēksiņi atdziest, saputojiet saldo krējumu ar cukura pūderi līdz stingrām putām. Pievienojiet marakujas biezeni un viegli izmaisiet.
9
Kad kēksiņi ir pilnībā atdzisuši, dekorējiet tos ar sagatavoto krēmu, izmantojot konditorejas maisiņu vai karoti.
10
Pasniedziet uzreiz vai uzglabājiet ledusskapī, līdz pasniegšanas laikam.
11
Mmm...