Speķa pīrādziņi attēls
Foto: DALL-E

Speķa pīrādziņi

cepu.lv

1st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 30 min
8 porcija/s
Sarežģītība

Speķa pīrādziņi, kas piepilda māju ar patīkamu smaržu un ir ideāli piemēroti svētku galdam vai ikdienas uzkodām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
500 g Kviešu milti
10 g Sausais raugs
250 ml Piens
30 g Cukurs
5 g Sāls
1 gab. Olas dzeltenums
100 g Sviests
Pildījums
200 g Speķis
2 gab. Sīpoli
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Sajauc bļodā raugu ar siltu pienu un cukuru, atstāj uz 10 minūtēm, lai raugs sāk darboties.
2
Pievieno miltus, sāli, olas dzeltenumu un izkausētu sviestu. Mīci mīklu, līdz tā kļūst gluda un elastīga. Atstāj uzrūgt siltā vietā apmēram 1 stundu, līdz mīkla dubultojas apjomā.
3
Kamēr mīkla rūgst, sagatavo pildījumu. Smalki sakapā speķi un sīpolus. Apcep tos pannā, līdz speķis kļūst kraukšķīgs un sīpoli zeltaini. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4
Kad mīkla ir uzrūgusi, izrullē to uz miltiem pārkaisītas virsmas. Izgriez nelielus kvadrātus vai apļus.
5
Katram mīklas gabaliņam uzliec nelielu daudzumu pildījuma. Saloki mīklu kopā, veidojot mazu pīrādziņu, un cieši aizspied malas.
6
Sakārto pīrādziņus uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē tos ar sakultu olu, lai iegūtu zeltainu spīdumu.
7
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 25-30 minūtes, līdz pīrādziņi ir zeltaini brūni.
8
Mmm...