Ābolu un ziedkāpostu mērce attēls
Foto: DALL-E

Ābolu un ziedkāpostu mērce

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī mērce ir lielisks papildinājums gan gaļas, gan dārzeņu ēdieniem, apvienojot svaigu ābolu un ziedkāpostu garšas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
200 g Ziedkāposti
2 gab. Zaļie āboli
2 ēd. k. Sviests
1 gab. Sīpols
250 ml Dārzeņu buljons
pēc garšas Sāls
pēc garšas Malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā un sadali ziedkāpostus mazākos gabaliņos. Nomizo ābolus un sagriez tos šķēlēs.
2
Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
3
Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
4
Pievieno ziedkāpostus un ābolus, samaisi kopā ar sīpoliem un cep vēl 5 minūtes, lai visi aromāti sajaucas.
5
Pārlej dārzeņu buljonu pār dārzeņiem un uzliek vāku. Sautē uz vidējas uguns, līdz ziedkāposti ir mīksti.
6
Kad ziedkāposti ir gatavi, sablenderē visu maisījumu līdz gludai konsistencei. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
7
Pasniedz mērci siltu kā papildinājumu gaļas vai dārzeņu ēdieniem.
8
Mmm...