Anšovu mērce ar garšvielām attēls
Foto: DALL-E

Anšovu mērce ar garšvielām

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 5 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī pikantā anšovu mērce ar garšvielām ir lielisks papildinājums salātiem vai vieglām uzkodām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
50 g Anšovi
100 ml Olīveļļa
2 ēd. k. Citronu sula
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 ēd. k. Svaigs pētersīlis
pēc garšas Melnie pipari
pēc garšas Sāls
Pagatavošana
1
Sākumā noskalo anšovus zem auksta ūdens, lai atbrīvotos no liekā sāls. Nosusini tos ar papīra dvieli.
2
Blenderī ievieto anšovus, olīveļļu, citronu sulu un ķiploka daiviņas. Blenderē līdz gludai masai.
3
Pievieno smalki sakapātu pētersīli un samaisi ar dakšiņu. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli un melnos piparus.
4
Pārlej mērci uz nelielu trauciņu un ļauj tai nostāvēties dažas minūtes, lai garšas sajauktos.
5
Pasniedz anšovu mērci uzreiz, piemēram, ar svaigiem dārzeņiem vai grauzdiņiem.
6
Mmm...