Bercy mērce attēls
Foto: DALL-E

Bercy mērce

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Bercy mērce ir klasiska franču mērce, kas lieliski papildina dažādus gaļas ēdienus. Tā ir aromātiska un bagāta ar garšu, pateicoties baltvīnam, sīpoliem un sviestam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
50 g Sviests
1 gab. Sīpoli
150 ml Baltvīns
2 ēd. k. Citronu sula
1 gab. Svaigs pētersīlis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sagriez sīpolu smalkos gabaliņos.
2
Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno sīpolus un sautē, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno baltvīnu un ļauj tam viegli burbuļot, līdz šķidruma daudzums samazinās uz pusi.
4
Pievieno citrona sulu un turpini vārīt vēl dažas minūtes.
5
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Sasmalcini pētersīļus un pievieno tos mērcei, uzmanīgi samaisi.
7
Pasniedz mērci siltu, kā piedevu dažādiem gaļas ēdieniem.
8
Mmm...