1
Izkausē sviestu uz zemas uguns, uzmanoties, lai tas nesadedzinātos. Kad sviests izkusis, noņem no uguns un atstāj nedaudz atdzist.
2
Nelielā katliņā vai metāla bļodā ievieto olu dzeltenumus un citrona sulu. Lēnām sāc putot, izmantojot slotiņu vai elektrisko mikseri, līdz masa kļūst gaiša un nedaudz sabiezē.
3
Novieto bļodu virs katliņa ar vārošu ūdeni tā, lai bļoda nepieskaras ūdenim. Turpini putot olu masu, līdz tā sāk sabiezēt.
4
Pakāpeniski pievieno izkausēto sviestu, nepārtraukti putojot. Sākumā pievieno sviestu pa pilienam, pēc tam plānā strūklā, līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga.
5
Pievieno sāli un baltos piparus pēc garšas. Turpini maisīt, līdz mērce ir pilnībā sabiezējusi un kļuvusi gluda.
6
Pārlej mērci nelielā bļodā vai mērces traukā un pasniedz uzreiz. Holandes mērce ir ideāla pievienošanai zivīm, sparģeļiem vai olām Benedikts.