Holandes mērce - mērce no olas, sviesta un citrona attēls
Foto: DALL-E

Holandes mērce - mērce no olas, sviesta un citrona

cepu.lv

25 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Klasiska un eleganta mērce, kas papildinās jūsu ēdienus ar smalku un krēmīgu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
3 gab. Olu dzeltenumi
150 g Sviests
1 tējk. Citrona sula
pēc garšas Sāls
pēc garšas Baltie pipari
Pagatavošana
1
Izkausē sviestu uz zemas uguns, uzmanoties, lai tas nesadedzinātos. Kad sviests izkusis, noņem no uguns un atstāj nedaudz atdzist.
2
Nelielā katliņā vai metāla bļodā ievieto olu dzeltenumus un citrona sulu. Lēnām sāc putot, izmantojot slotiņu vai elektrisko mikseri, līdz masa kļūst gaiša un nedaudz sabiezē.
3
Novieto bļodu virs katliņa ar vārošu ūdeni tā, lai bļoda nepieskaras ūdenim. Turpini putot olu masu, līdz tā sāk sabiezēt.
4
Pakāpeniski pievieno izkausēto sviestu, nepārtraukti putojot. Sākumā pievieno sviestu pa pilienam, pēc tam plānā strūklā, līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga.
5
Pievieno sāli un baltos piparus pēc garšas. Turpini maisīt, līdz mērce ir pilnībā sabiezējusi un kļuvusi gluda.
6
Pārlej mērci nelielā bļodā vai mērces traukā un pasniedz uzreiz. Holandes mērce ir ideāla pievienošanai zivīm, sparģeļiem vai olām Benedikts.
7
Mmm...